ART
Cultura 25/05/2013

‘Nefandus’ de Carlos Motta i la galeria Rowing de Londres, premis LOOP

La peça inèdita serà comprada per Screen Project i cedida al MACBA mentre que el centre d'art serà convidat en la propera edició del certamen de videoart

Ara
2 min

BarcelonaEl jurat de LOOP 2013 ha concedit dos guardons: el Premi Catalonia Rambles a 'Nefandus', una obra inèdita de Carlos Motta presentada a la Galeria Filomena Soares (Lisboa), i el LOOP Award a l'espai Rowing de Londres, que presenta una peça inèdita de Heather Philippson realitzada de forma expressa per a Barcelona. En el primer cas, el jurat ha valorat la qualitat, la contemporaneïtat i la rellevància de l'obra en el context de la Col·lecció Screen, mentre que en el segon ha prevalgut la implicació, el risc, l'esforç i la contribució de la galeria en el context de la fira.

'Nefandus' de l'artista multidisciplinar Carlos Motta deu el seu títol als 'pecats nefands', i tracta de ressituar l'homosexualitat més enllà dels paràmetres hegemònics-morals, religiosos i fins i tot lingüístics-, fora de la dominació colonial, en un temps anterior al que no existien tals estigmes. És també una exploració de les empremtes d'aquestes històries en un paisatge mut i eloqüent alhora, i de com el sexe i la sexualitat han constituït eines de dominació en la història.

La galeria Rowing és un espai de Londres que presenta un treball inèdit de l'artista Heather Philippson, realitzat expressament per al context de LOOP. Es tracta d'una projecció al sostre que convida al espectador a fer un viatge delirant ple d'emocions, música i disrupcions del llenguatge. LOOP és la primera fira en què Rowing participa.

El Premi Catalonia Ramblas al millor treball exposat consisteix en l'adquisició de la peça per part de Screen Projects i la seva cessió a la Fundació MACBA. El LOOP Award a la millor proposta de galeria suposa la participació gratuïta de l'espai guardonat en la següent edició de la fira.

El jurat de LOOP 2013 està presidit per Bartomeu Marí, director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), i compost per Valentijn Byvanck, director del Centre de Cultura Contemporània Marres (Maastricht); Mark Nash, comissari independent, i Dirk Snauwaert, director de Wiels (Brussel·les).

stats