Música
Cultura 19/10/2020

El festival Ciutat Flamenco evoca l'estiu del 1992 amb Enrique Morente i Max Roach

Chano Domínguez, Carles Benavent, Chicuelo i Duquende són alguns dels protagonistes d'aquesta edició

Laura Cañuelo
2 min
Chano Domínguez guanya el Premio Nacional de Músiques Actuals

BarcelonaEl 27è festival Ciutat Flamenco finalment se celebrarà del 24 al 31 d'octubre i començarà amb un plat fort: l'homenatge a les sessions de gravació i el posterior concert que el cantaor Enrique Morente i el bateria de jazz Max Roach van oferir a la Biennal de Sevilla el 1992, que ha servit d'inspiració per a l'espectacle Morente & Roach in memoriam. "Ens vam reunir trenta persones en una casa rural de Cazalla de la Sierra durant deu dies. Els assajos eren meravellosos i a les nits es muntaven uns saraus i unes jam sessions increïbles. Hi havia Raimundo Amador, Juan i Pepe Habichuela i una joveníssima Estrella Morente", recordava Lluís Cabrera, fundador del Taller de Músics. David Albet s'encarregarà de la producció de l'espectacle i la direcció anirà a càrrec del director artístic del festival, David Leiva, que unirà músics vinculats al Taller de Músics i de l'Esmuc. "La posada en escena serà un fet històric i marcarà l'abraçada que es donen dues escoles agermanades", diu Cabrera.

Un altre dels protagonistes d'aquesta edició serà Chano Domínguez. El recent guanyador del Premio Nacional de músiques actuals actuarà el 27 d'octubre a la Sala Barts acompanyat del seu Trío Flamenco i de Carles Benavent. Duquende, Chicuelo i la Fabi també oferiran un espectacle conjunt amb la col·laboració de Juan Mateos i Diego Gómez el 30 d'octubre al Petit Palau.

A causa de les restriccions que imposa la pandèmia, el festival ha apostat per artistes residents a Catalunya i joves talents i també s'ha obert una convocatòria perquè artistes puguin presentar el seu projecte aquesta edició. El festival també comptarà amb una destacada presència femenina amb artistes com Eli Ayala, Las Noray o el projecte Laboratoria Flamenco.

A part dels espectacles, el festival celebrarà les 2es Jornades de Flamencologia i Pedagogia Flamenca, que comptarà amb cinc masterclasses de flamenc i amb la presentació de diversos projectes, com la presentació del llibre Cositas buenas de Paco de Lucía, de David Leiva, o la projecció del documental Antonio de Torres. El genio guitarrero.

stats