Memòria històrica
Cultura 10/05/2021

Fomentar la lectura a través de la Batalla de l'Ebre

Deu clubs de lectura virtuals i quatre tallers difondran la història a les Terres de l'Ebre

1 min
Els soldats de la Lleva del Biberó fent instrucció, poc abans de ser enviats al front.

Batalla de la memòria: llegir per recordar és el projecte que impulsaran les biblioteques de les Terres de l'Ebre per fomentar la lectura i la memòria històrica, juntament amb el Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre (Comebe) i el departament de Cultura.

A través dels fets històrics, les biblioteques ebrenques organitzaran deu clubs de lectura virtuals i quatre tallers entre maig i novembre per difondre la història recent, la cultura de la pau i els valors democràtics. La Batalla de l'Ebre serà la protagonista de la iniciativa per la rellevància històrica i l'impacte que va tenir a la zona, tot i que també es posarà èmfasi en la Guerra Civil i altres conflictes contemporanis. Les obres escollides són novel·les, biografies, entrevistes i còmics d'autors com Victor Amela, Antonio Altarriba, Carme Meix, Kim i Jordi Martín Rueda.

El club de lectura es podrà seguir a través de la plataforma Tellfy, una experiència pionera a les biblioteques públiques de les Terres de l’Ebre. Durant aquestes sessions es podrà interactuar amb els membres del club i el seu conductor. A l'última trobada també hi participaran els autors de les obres d'aquest cicle. El projecte cultural també es complementarà amb altres activitats com exposicions temporals, visites als espais històrics de la Batalla de l'Ebre i aparadors temàtics a les biblioteques.

stats