Teatre
Cultura 24/03/2015

'Fun home', el primer musical de Broadway amb una protagonista lesbiana

El muntatge està basat en la novel·la gràfica homònima d'Alison Bechdel

Reuters
1 min
El musical de Broadway 'Fun home'

Nova YorkBroadway tindrà per primera vegada en la seva història una protagonista lesbiana gràcies a 'Fun home', un premiat musical sobre la família, la sexualitat i l'acceptació que s'estrena el mes que ve. L'obra està basada en la novel·la gràfica homònima d'Alison Bechdel –publicada en català per La Magrana–, una història d'iniciació a l'edat adulta en què l'autora examina la seva família disfuncional i la relació amb el pare, un home gai tancat a l'armari que dirigia una funerària i ensenyava anglès en un poblet de Pennsylvania.

El musical, finalista al premi Pulitzer 2014 al millor drama, comença les funcions al Cercle, al Teatre Plaza, el 19 d'abril, després d'un ple total en les seves funcions a l'Off Broadway. "És el primer personatge principal lesbià en la història del teatre musical i és una història que necessita ser explicada", ha declarat el director, Sam Gold. "Sembla un bon moment en la nostra cultura per donar veu a aquest personatge".

La múltiple nominada al Tony Lisa Kron va adaptar el llibre i va escriure les lletres a partir de la música de Jeanine Tesori. Tres actrius interpreten Bechdel –de nena, d'universitària i d'adulta– en l'obra, que no té una estructura lineal. Bet Malone és la Bechdel adulta i Emily Skeggs i Sydney Lucas interpreten versions més joves de l'autora quan ella revisa la seva infància i fa les paus amb la seva pròpia sexualitat i la tensa relació amb el pare. "Aquestes coses serveixen a 'Fun home' per parlar de l'alt preu de la culpa i de la redempció que s'aconsegueix a través del perdó i vivint en la veritat", ha afirmat Malone.

stats