Cultura 17/09/2012

La Fundació Foto Colectania recupera el projecte de Leopoldo Pomés sobre Barcelona

La sala exposa les fotografies i publica el llibre del projecte frustrat del fotògraf. Els editors van descartar el llibre que li havien encarregat el 1957 perquè van considerar que donava una imatge gris de la capital catalana

Ara
1 min
'La Vasquita,1958', de Leopoldo Pomés / FOTO COLECTANIA

BarcelonaLa Fundació Foto Colectania obre demà l'exposició 'Barcelona 1957. Leopoldo Pomés'. Les 80 imatges que la formen provenen d'un encàrrec que l'editor Carlos Barral va fer al fotògraf el 1957. Després d'un any de treball, Carles Seix, el soci de Barral va desestimar la publicació del llibre perquè va considerar que donava una imatge lúgubre de la ciutat. 55 anys després, la fundació barcelonina ha tancat el cercle i, a més d'organitzar l'exposició, ha publicat el llibre.

Una vintena de imatges de l'exposició ja es coneixien, però la resta surt a la llum per primera vegada. Leopoldo Pomés va immortalitzar escenes quotidianes d'arreu de la ciutat: des de la Barceloneta fins a Verdum, i Les Rambles són un dels punts neuràlgics del projecte. Segons els organitzadors, les imatges destaquen per la seva naturalitat i la senzillesa aparent de les composicions.

Segons Pepe Font de Mora, director de Foto Colectania i comissari de l'exposició, "Pomés ens mostra la seva fascinació per l'activitat del carrer, especialment per les dones que passegen, la seva mirada incisiva en la societat oficial i la seva estima per la ciutat oculta".

Aquest llibre de Leopoldo Pomés tancar el cercle de les grans visions fotogràfiques de Barcelona sumant-se als treballs de Francesc Català-Roca, Xavier Miserachs i Joan Colom.

stats