Art
Cultura 15/09/2021

Ficar-se dins l'obra de Salvador Dalí

La fundació de l'artista crea una exposició immersiva a Florència

Ara
1 min
Una de les sales de l'exposició 'Inside Dalí'

BarcelonaA la Fundació Gala Salvador Dalí continuen explorant les possibilitats de les exposicions immersives per poder arribar a tots els públics: aquest dimecres s'inaugura a la Cattedrale dell'Immagine de Florència una iniciativa, titulada Inside Dalí, el punt culminant de la qual és una cambra de les meravelles evocadora de la seva versatilitat i el seu afany per endinsar-se en tots els llenguatges artístics que va tenir a l'abast.

El recorregut es divideix en cinc àmbits: comença amb Dalí com un adolescent curiós "entre l’austeritat del pare i la transfiguració de la mare", diuen a la fundació de l'artista, i continua amb al·lusions a qüestions com el que és tou i que es pot metamorfosejar, l'obsessió per la mort i "la sublimació eucarística com a mètode per materialitzar la irracionalitat".

El fil conductor és la figura de la Gala i hi ha elements destacats com el pa, que és un símbol de la dona estimada, que va ser "un testimoni privilegiat dels secrets més pregons de l’artista".

La línia d'exposicions immersives de la Fundació Gala Salvador Dalí va començar el març del 2020 als Baus de Provença amb Dalí. L’enigma sense fi, actualment en cartell a l’Atelier de Lumières de París. Inside Dalí és una producció de l'empresa italiana Crossmedia, s'estarà a Florència fins al 16 de gener i després es podrà veure a Anvers (Flandes).

stats