Art
Cultura 22/05/2015

La Fundació Miró organitza per primera vegada una exposició al Brasil

'Joan Miró. A força da matéria' és la mostra que s'exhibirà a Sao Paulo i Florianópolis amb un total de 114 obres de l'artista català

Ara
1 min
'Oli damunt drap' de Joan Miró, una de les obres exposades a Brasil / FUNDACIÓ JOAN MIRÓ

BarcelonaMiró arriba al Brasil amb la mostra 'Joan Miró. A força da matéria', la primera que organitza la Fundació del pintor català al país. L'exposició compta amb un total de 114 peces de l'artista que s'han extret del fons de la Fundació Miró de Barcelona i de la col·lecció personal de la família.

'Joan Miró. A força da matéria' posa en relleu la voluntat de Miró d’arribar a la puresa de l’art explorant més enllà de la pintura convencional i mostra la seva experimentació constant amb tècniques, suports i procediments diferents. L'exposició aplega pintures, dibuixos, escultures i obra gràfica creades entre el 1931 i el 1981 i les organitza al llarg de quatre sales que presenten les obres segons l'etapa cronològica que vivia l'artista i que va influenciar en la seva creació: 1931-1944, influenciades per la guerra civil i la segona Guerra Mundial; 1956, trasllat a Palma de Mallorca; anys 70, molt marcats per l'experimentació pictòrica; i finalment una sala dedicada a l'obra escultòrica i gràfica.

Aquesta és la primera exposició que la Fundació Joan Miró organitza al Brasil sota la direcció de Rosa Maria Malet, actual directora de la Fundació, i compta amb la col·laboració de la filial brasilera d'Abertis, Arteris. La mostra es podrà veure a l'Instituto Tomie Ohtake de Sao Paulo del 24 de maig fins el 16 d'agost, i a la seu del Museo de Arte de Santa Catarina (MASC), a Florianópolis, del 2 de setembre al 14 de novembre.

stats