CULTURA
Cultura 17/09/2012

Daniel Cohn-Bendit, a Barcelona: "Intenteu tancar els individus en búnquers ètnics i creareu l'odi i la violència"

Dani 'el Roig', copresident del Grup dels Verds al Parlament Europeu, carrega contra el nacionalisme en la inauguració de la temporada teatral a la Fundació Romea

Acn
2 min
'Dani el Roig' a la inauguració de la temporada / ACN

BarcelonaLa Fundació Romea per a les Arts Escèniques ha inaugurat aquest dilluns la seva onzena temporada amb la conferència 'Europa sense cultura és com un peix fora de l'aigua' del diputat i copresident del Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea del Parlament Europeu, Daniel Cohn-Bendit. Carles Canut, director de la Fundació Romea per a les Arts Escèniques, ha destacat que la temporada "es comença amb crisi i s'haurà de substituir amb imaginació tot allò on no s'arriba amb diners".

En la seva conferència, Cohn-Bendit ha ressaltat que Europa ha sabut culturalment superar la seva història, però ha assenyalat que l'Europa "d'avui no va bé, va malament i hi ha una crisi econòmica, ecològica i financera". Acte seguit, ha iniciat el seu discurs de rebuig al nacionalisme i ho ha apuntat manifestant que la identitat nacional "és el nou rostre del nacionalisme, és la vestimenta de la vella ideologia nacionalista". "Cada individu té la seva personalitat i la seva herència i ell escull i decideix i es crea una gran part de la seva identitat i personalitat", ha dit.

De fet, el diputat no creu que la identitat no existeixi, però ha dubtat de com alguns manipulen el nacionalisme i com alguns ho deformen per "crear categories entres els homes". Cohn-Bendit ha defensat que hi ha tantes identitats com individus, "cada ésser humà és únic i cada identitat és plural i de cap de les maneres unívoca com ho voldrien creure els nacionalistes"."Intenteu tancar els individus en búnquers ètnics i creareu l'odi i la violència, la identitat és atribuir característiques a un grup de persones que difereixen", ha remarcat.

També ha recalcat que en nom de la identitat Sèrbia "va defensar les seves posicions i els alemanys en nom de la identitat va defensar els nazis". En aquest sentit, ha indicat que el "futur d'Europa no és la recerca d'unes identitat nacionals".

Cohn-Bendit, també conegut com a 'Dani el Roig', va ser un dels líders improvisats del Maig del 68, i és l'actual diputat i copresident del Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea del Parlament Europeu. En un context social marcat per la crisi i les retallades en l'àmbit cultural, Cohn-Bendit ha parlat sobre la importància que té aquest sector a Europa.

stats