Arts escèniques
Cultura 27/10/2021

La Fura dels Baus desballesta el seu vaixell escenari 'El Naumon'

El substituirà un altre vaixell més sostenible, 'La Naumon', amb el qual volen divulgar l'ecologisme

Ara
2 min
L'aizkolari

BarcelonaLa companyia teatral La Fura dels Baus ha acomiadat el seu vaixell El Naumon, amb el qual va recórrer el món fa 10 anys, per donar la benvinguda a La Naumon, el seu nou projecte de vaixell-teatre itinerant que serà un centre de divulgació de la sostenibilitat. La Naumon, inspirada en el primer viatge al voltant del món de Magallanes i Elcano, navegarà per ports d'Espanya i Portugal en una primera fase per conscienciar els ciutadans sobre la cura del planeta amb espectacles, conferències i altres tipus d'activitats. A més, serà capaç de navegar per rius i estarà obert a “creadors que tinguin una certa sensibilitat” respecte al canvi climàtic, diu un dels directors de La Fura dels Baus. La coberta de La Naumon serà un gran escenari de més de 250 metres quadrats, i la bodega, gràcies a 18 contenidors pintats amb els colors dels objectius del mil·lenni, s'ha transformat en un espai per a exposicions i actuacions amb capacitat per a 600 persones.

Antiracista i ecologista

La companyia ha dut a terme el comiat simbòlic del vell vaixell a la drassana Redena de Barakaldo, on s'ha procedit al desballestament de la nau amb un acte en el qual el jove aizkolari Iker Vicente ha destruït part d'El Naumon a cops de destral després d'una exhibició de tall de troncs.

El nou vaixell-teatre itinerant de La Fura dels Baus es troba actualment a la drassana càntabra Astander, on se li està instal·lant una vela rígida abatible d'acer de 17 metres capaç d'estalviar fins a un 30 % de combustible, en un projecte que compta amb ajuda de la Unió Europea. La Naumon, serà centre de divulgació de la sostenibilitat, la cura dels oceans i la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible, als quals La Fura dels Baus ha afegit la lluita contra el racisme, segons ha destacat Carlus Padrissa.

stats