Cultura 15/05/2014

L'autor de 'Joc de trons' confessa que escriu les novel·les amb un programa dels anys 80

George R.R. Martin fa servir un ordinador amb un sistema operatiu anterior als Windows i desconnectat d'internet

Ara
1 min

BarcelonaL'escriptor de 'Joc de trons', George R.R. Martin, fa les novel·les amb una màquina que la majoria considerarien obsoleta: un ordinador antic, amb un sistema operatiu DOS, i el processador de textos WordStar 4.0, una versió dels anys vuitanta. Ho ha confessat al programa nocturn 'Conan', del canal TBS dels Estats Units.

Martin explica que no li cal preocupar-se per la possibilitat de perdre la feina feta per culpa d'un virus, perquè a casa té dos ordinadors: un amb què navega i rep els correus electrònics i un altre de desconnectat d'internet, que fa servir un sistema operatiu DOS –previ als Windows i que funciona amb comandes de text.

Però el motiu que dóna l'escriptor d'una de les obres de ficció més exitoses dels últims anys per fer servir un programa gairebé extingit no és la seguretat: "Bé, a mi realment m'agrada, fa tot el que vull", assegura. També diu que el programa no fa res més del que desitja, que no vol cap mena d'ajuda i que "odia" les opcions de suport que converteixen, per exemple, les minúscules en majúscules automàticament. "Si volia una lletra en caixa alta, vull haver pitjat la tecla de caixa alta, sé com funciona la tecla 'shift'", insisteix.

stats