Cultura 17/02/2012

Els treballadors del Liceu faran vaga el dia de l'estrena de 'La Bohème'

L'òpera, que comença les funcions el 27 de febrer, seria l'última obra que oferiria el Liceu abans de tancar les portes durant un mes si tira endavant l'ERO

Efe
1 min

BARCELONAEls treballadors del Liceu presentaran dilluns una convocatòria de vaga al departament de Treball per fer vaga el dia 27 de febrer, coincidint amb l'estrena de l'òpera 'La Bohème', que seria l'últim títol abans del primer període de tancament del coliseu, en cas que tiri endavant l'ERO temporal.

El comitè d'empresa i la direcció del Liceu han mantingut avui la primera reunió negociadora després que el passat 14 de febrer els responsables del teatre presentessin un expedient de regulació que afectarà el 90 per cent de la plantilla i obligarà a suspendre les activitats artístiques durant dos mesos.

"Si l'empresa retira l'ERO nosaltres retirarem la convocatòria de vaga, però l'empresa ha de moure peça ràpid perquè si deixem passar els dies després serà impossible muntar els espectacles que han estat anul·lats", ha dit el portaveu del comitè d'empresa, Manuel Martínez. "Tenim la sensació que aquest ERO respon a una decisió política i que l'empresa té poc marge de negociació", ha apuntat.

stats