TEATRE
Cultura 10/11/2011

La brillantina de 'Grease' torna a lluir a la cúpula d'Arenas

Coco Comín i Manu Guix dirigeixen una nova posada en escena del musical que va triomfar la temporada 2006-2007. Edurne i Jordi Coll són Sandy i Danny Zucco, en un muntatge que té versió en català i castellà

Laura Serra
2 min
Els nous Sandy i Danny Zucco a Grease

BarcelonaAquest dijous s'ha presentat a la cúpula del centre comercial Arenas el nou muntatge de Grease. És una actualització de la versió que ja es va estrenar a Barcelona la temporada 2006-2007 i que va tenir una llarga vida: la van veure 1,4 milions de persones a Espanya, calculen els productors. Joan Lluís Goas torna a estar al darrere d'aquest musical que ha hagut de construir fins i tot un nou teatre. La cúpula d'Arenas, de 1.500 localitats, s'estrena com a sala teatral amb aquesta funció.

Coco Comín, coreògrafa i directora, i Manu Guix, director musical, són responsables de la posada en escena de 33 ballarins i actors i 6 músics que actuaran cada nit en directe. Comín ha explicat que s'ha tractat de tornar "a posar al seu lloc l'obra, que es va desvirtuant amb el pas del temps quan els directors desapareixen", partint del llibret original del musical, que és de l'any 1971, previ a l'adaptació cinematogràfica de 1978 amb John Travolta i Olivia Newton-John. Fins i tot s'han afegit dues cançons noves respecte a l'anterior muntatge, i que passen desapercebudes a la pel·lícula, tot i que s'ha retallat la durada del xou a 2 hores i 30 minuts. "La gent torna a casa contenta i enèrgica. Al final de l'espectacle rugeixen als seus seients", assegurava Comín. "No és una franquícia, hi ha molta part de creació catalana –afirmava la directora– però tot el que és mític de la pel·lícula l'hi hem posat". "No es tracta de defraudar la gent que vol reconèixer les cançons de tota la vida", afegia Guix.

Els horaris del xou són singulars, perquè tindrà sessió de dimarts a diumenge a les 6.30 de la tarda, destinada a joves i escoles. Dissabte i diumenge també hi haurà l'horari nocturn habitual. A més, s'ha fet una versió catalana del muntatge (adaptada per Roger Peña i Roser Batalla) que protagonitzen Jordi Coll i Fiana Roig i s'anirà intercalant entre la versió titular, en castellà.

stats