Cinema
Cultura 23/03/2015

Els amos de Hollywood: els deu actors més ben pagats

A la llista anual de la revista 'Forbes' destaquen els intèrprets de films de superherois i pel·lícules d'acció

Europa Press
2 min
Robert Downey JR a Iron Man / EUROPA PRESS

MadridLa revista Forbes ha fet pública la llista dels deu actors que més han cotitzat el 2014 en la indústria cinematogràfica de Hollywood, dominada pels intèrprets que es posen en la pell de superherois o protagonitzen pel·lícules d'acció.

1. Robert Downey Jr.: L'actor lidera el rànquing amb 69,3 milions d'euros pel seu paper protagonista a 'Iron Man 3' i 'Los vengadores: La era de Ultrón'.

Robert Downey Jr a 'Iron Man'

2. Dwayne Johnson: Conegut com La Roca, l'exjugador de futbol americà i antic lluitador professional se situa en segon lloc amb 48 milions pel seu paper a 'Fast & Furious'.

Dwayne Johnson (La Roca) a 'Fast & Furious'

3. Bradley Cooper: El protagonista de les tres pel·lícules de 'Ressaca a Las Vegas' ha cobrat, l'últim any, 43,4 milions d'euros.

Bradley Cooper a 'Ressaca a Las Vegas'

4. Leonardo DiCaprio: L'actor preferit de Martin Scorsesse va guanyar 36 milions per 'El lobo de Wall Street' i 'El gran Gatsby'.

Leonardo di Caprio a 'El llop de Wall Street' / EUROPA PRESS

5. Chris Hemsworth: L'estrella de 'Thor' ha guanyat 34,1 milions per apostar per pel·lícules com 'Cyber', sobre la pirateria informàtica.

Chris Hemsworth a 'Thor'

6. Liam Neeson: El versàtil protagonista de 'La llista de Schindler' ha guanyat 33,2 milions pel seu paper als films d'acció 'Non-Stop' i 'Venjança 3'.

Liam Neeson a 'Non-Stop'

7. Ben Affleck: El seu paper en el nou 'Batman' i a 'Perduda' han incrementat el compte corrent de l'actor amb 32,3 milions.

Ben Affleck a 'Perduda'

8. Christian Bale: L'oscaritzat actor britànic ha guanyat fins a 32,3 milions amb èxits com 'La gran estafa americana' o el pèplum bíblic 'Exodus'.

Christian Bale a 'Exodus'

9. Will Smith: Malgrat el fracàs d''After Earth', la pel·lícula ha fet guanyar 32 milions d'euros a l'actor.

Will Smith a 'After earth'

10. Mark Walhberg: l'actor protagonista de 'Ted' ha mostrat una faceta més seriosa a 'L'únic supervivent' i 'Transformers: L'era de l'extinció', que l'han portat a tancar el 'top ten' amb 29,5 milions d'euros.

Mark Walhberg a 'L'únic supervivent'
stats