TEATRE
Cultura 27/11/2012

'Incendis' i 'La vampira del Raval', estrelles dels Premis Butaca

Els premis de teatre popular coronen la companyia La Perla 29 amb set butaques per 'Incendis' i 'Cyrano de Bergerac'. Les retallades i l'augment de l'IVA són durament criticats a la gala

Laura Serra
2 min
El director d''Incendis', Oriol Broggi, amb un premi Butaca / CRISTINA CALDERER

BarcelonaAquest dimarts al vespre al Mercat de les Flors s'han entregat els Premis Butaca de teatre, els únics premis de teatre catalans i que surten d'una votació popular. Els guanyadors han sigut, en nombre de premis, 'Incendis' de La Perla, que dirigeix Oriol Broggi, amb 5 Butaques (entre els quals els de millor espectacle, direcció, actriu, il·luminació i escenografia) i el musical amb 'La Vampira del Raval' que es va poder veure al Teatre del Raval que n'ha rebut 4 (millor musical, actor, actriu i composició musical per Albert Guinovart). La Perla, a més, n'ha guanyat dos més per 'Cyrano de Bergerac', a la caracterització i al protagonista, Pere Arquillué.

Clara Segura s'ha endut el guardó a millor actriu, Mercè Martínez i Pep Cruz s'han endut els premis a millors actors de musical. Els actors de repartiment guardonats han sigut Boris Ruiz per 'Els jugadors', que també s'ha endut premi pel text de Pau Miró, i Rosa Boladeras per 'La nostra classe'.

L'espectacle 'Sé de un lugar' d'Ivan Morales ha guanyat com a espectacle de petit format. El director ha reivindicat "fer xarxa": "Ja que el sistema ens falla i ens folla, com a mínim fem xarxa". Les retallades i la pujada de l'IVA han sigut criticades constantment en una entrega de premis que és famosa per repartir dards a tort i a dret. L'alcalde de Barcelona Xavier Trias i el conseller en funcions Ferran Mascarell hi han tret el cap: "És una magnífica feina anar al teatre i saber què esteu dient per fer una política que convingui al conjunt de la gent", va dir el conseller.

En dansa, 'V.O.' de Cesc Gelabert ha sigut premiat i el vestuari de 'Campanades de boda' de La Cubana. La millor obra estrangera ha sigut 'Una flauta màgica' de Peter Brook i 'Splenda' del Mag Lari ha rebut el premi a l'espectacle familiar.

stats