Cultura
Cultura 11/10/2013

L'Institut Català de Finances posa una línia de préstecs de 20 milions d'euros a disposició del teixit cultural

El departament de Cultura també acorda amb Triodos Bank que l'entitat avanci l'import de les ajudes i subvencions concedides

Acn
1 min

BarcelonaLa conselleria de Cultura ha signat dos convenis de col·laboració, un amb l'Institut Català de Finances (ICF) i l'altre amb Triodos Bank, amb l'objectiu de facilitar l'accés al finançament de les empreses i entitats culturals. El departament impulsa, en primer lloc, una línia de préstecs de 20 milions d'euros a través de l'ICF per finançar projectes d'inversió en actiu fix −per a necessitats estructurals de les empreses− i també circulant −per a necessitats de liquiditat−, adreçada específicament al teixit cultural català. D'altra banda, la conselleria dirigida per Ferran Mascarell ha acordat amb Triodos Bank que aquesta entitat avanci l'import de les ajudes i subvencions concedides. Els préstecs que facilitarà l'Institut Català de Finances aniran de 30.000 a un milió d'euros. Es podran retornar en un màxim de set anys, amb dos anys de carència inclosos. Els préstecs per a circulant entre 30.000 i 600.000 euros s'hauran de tornar en un màxim de quatre anys, amb un any de carència inclòs.

L'ICF aporta els recursos i gestiona la línia, mentre que el departament de Cultura assumeix part del risc creditici de les operacions en funció de diverses variables, com la solvència econòmica de l'empresa i la seva capacitat de retorn.

El conveni signat amb Triodos Bank té per objectiu avançar, mitjançant préstecs a un any, l'import de les ajudes i subvencions concedides per la conselleria al seus beneficiaris.

L'import del préstec serà del 90% de l'import total de l'ajuda o subvenció, que haurà de ser d'un mínim de 10.000 euros. La durada del préstec és d'un màxim d'un any i hi poden optar tots els beneficiaris d'una ajuda o subvenció de l'ICEC o de l'OSIC pendent de cobrar el 2013.

stats