Cultura 10/06/2019

Un fons d’inversió compra les llibreries Barnes & Noble

Eliott Management ha pagat 683 milions de dòlars per la principal cadena de llibreries dels Estats Units

Ara
2 min
Una de les llibreries de la cadena Barnes & Noble a Chicago.

Barcelona683 milions de dòlars (603 milions d’euros) és el que ha pagat el fons d’inversió Elliott Management Corporation per Barnes & Noble, la principal cadena de llibreries dels Estats Units. El fons és propietat del multimilionari nord-americà Paul Singer, important contribuent del Partit Republicà i tot un expert en comprar propietats amb dificultats per eixugar deutes. És el que ha passat amb Barnes & Noble, una cadena de 627 llibreries assetjada econòmicament per la competència d’Amazon. En l’operació, Elliott Management, que també és el propietari del club de futbol A.C. Milan, ha pagat 6,50 dòlars per acció, la qual cosa equival a 476 milions en efectiu més el deute acumulat per l’empresa. Un cop es va fer pública la compra, les accions de Barnes & Noble van pujar un 30%.

No és la primera vegada que Singer s’interessa per una cadena de llibreries. L’any passat va adquirir la britànica Waterstones. El president de Barnes & Noble, Leonard Riggio, destaca en un comunicat l’èxit que Elliott Management Corporation ha tingut amb Waterstones i defensa que el fons està preparat per fer crèixer Barnes & Noble en els pròxims anys, tot i que encara no s’ha publicat quina estratègia seguirà. L’única pista l’ha donat James Daunt, conseller delegat de Waterstones i ara també de Barnes & Noble, que assegura que per fer front a la competència digital invertirà en les instal·lacions físiques com “el millor lloc per vendre llibres”.

Paul Singer, de 74 anys, té una llarga trajectòria com a inversor, sovint amb pràctiques pròpies dels anomenats fons voltor. De fet, va ser el litigant principal contra l’Argentina en el cas del pagament del deute sobirà. Singer, a través d’NML Capital, una subsidiària d’Elliott Management, no va acceptar la reestructuració del deute que l’Argentina havia acordat amb la majoria de creditors i va encapçalar una batalla judicial que va guanyar quan el 2014 es va fer efectiva la sentència dictada pel jutge de Nova York Thomas Griesa. El benefici que va obtenir Singer amb el deute argentí va superar el 1.000%: d’una inversió de 177 milions de dòlars en va treure 2.280.

stats