POLÍTICA CULTURAL
Cultura 06/11/2012

Mascarell confirma que el govern balear se'n va del Llull per la voluntat del PP de "minimitzar la llengua i la cultura catalanes"

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, defensa que l'Institut Ramon Llull ha treballat amb "lleialtat i convicció" i atribueix la decisió a "polítiques contra el català i del clima polític que s'està desplegant per part del PP"

Laura Serra
2 min
Ferran Mascarell aquest dimarts / PERE VIRGILI

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha confirmat a l'ARA que el conseller de Cultura de les Illes Balears, Rafael Àngel Bosch, li ha anunciat aquest dimarts a la tarda que "tot i reconèixer la utilitat de l'Institut Ramon Llull, han decidit deixar la partida a zero i marxar-ne". Segons Mascarell, "és una conseqüència lògica de les polítiques destinades a minimitzar la llengua i la cultura catalanes. La decisió no és separable de les polítiques contra el català i del clima polític contra Catalunya que s'està desplegant per part del PP", ha afirmat.

El conseller ha lamentat la decisió que ha fet pública el govern balear. "És una pèrdua que no és positiva pels creadors balears. L'Institut Ramon Llull ha fet una feina positiva pels creadors d'allà. Hem treballat amb lleialtat i convicció perquè fossin representats arreu". Mascarell, que atribueix la decisió a "actituds partidistes", ha dit que el govern català seguirà estant a disposició dels creadors de les Balears. "Des del punt de vista de la feina feta i dels projectes per al 2013" assegura que no se'ls pot fer cap retret. A més, fa poques setmanes es va celebrar a les Balears la commemoració del desè aniversari de l'Institut Ramon Llull, i fins i tot s'havia plantejat la possibilitat que l'Ajuntament de Palma en formés part, igual que el de Barcelona.

Tot i que després ho ha desmentit, Bosch ha deixat anar que la deriva independentista del govern d'Artur Mas era un motiu per deixar de donar suport al Llull –cal tenir en compte que l'aportació era només d'un 7,5% sobre un pressupost de 10 milions. Mascarell no n'ha donat més detalls, però ha assegurat que intentaran "minimitzar al màxim" els efectes d'aquesta decisió i ha dit que el govern seguirà més convençut que mai "amb la nostra convicció".

stats