Cinema
Cultura 18/03/2012

Isabel Coixet portarà la crisi del 'Prestige' a la pantalla

La cineasta abordarà en un nou documental la tragèdia provocada fa 10 anys per l'enfonsament del petrolier davant les costes gallegues

Efe
1 min
La directora Isabel Coixet, premiada amb el Goya per la millor pel·lícula documental. / ACN, Álvaro Hurtado

BarcelonaEn complir-se deu anys de la crisi del 'Prestige', la cineasta Isabel Coixet rescatarà en el seu pròxim documental el desastre ecològic que va provocar la marea negra a les costes gallegues, ara que, segons la directora catalana, "les persones que van cometre llavors errors tornen a ser al govern".

L'última guanyadora del premi Goya al millor documental per 'Escuchando al juez Garzón' roda ara el seu nou projecte a Galícia. "És una història sobre els voluntaris del 'Prestige', però és impossible parlar-ne sense relatar també els errors polítics", assegura Coixet, que retreu als responsables polítics d'aquell moment decisions com "allunyar el vaixell de la costa sense haver escoltat veus amb experiència i sentit comú que deien que havia d'acostar-s'hi". Aquesta setmana, per exemple, Coixet ha entrevistat un home asiàtic que va venir a Espanya per fer de voluntari en la crisi del 'Prestige' de 2002 i es va quedar a viure al país.

Al marge d'aquest projecte, Coixet afirma que té acabats tres guions de ficció i tot apunta que el més immediat és un d'ambientat a la ciutat britànica de Cardiff, que es titularà 'Panda eyes' ("Ulls de panda").

stats