Cultura 01/06/2015

Els moviments sexis de Jennifer Lopez encenen el govern del Marroc: "Inacceptable"

Els polítics critiquen que s'emetés a la televisió pública l'actuació "amb connotacions sexuals" de la cantant davant de 160.000 persones

Efe
2 min
Jennifer López al Marroc

RabatJennifer López s'ha convertit en un tema polític al Marroc: el seu xou d'alt voltatge de divendres passat al festival Mawazine de Rabat i la retransmissió en directe en una televisió pública han aixecat la indignació entre diversos diputats, que han exigit avui la compareixença del ministre de Comunicació.

El grup parlamentari del Partit Justícia i Desenvolupament (PJD), que encapçala el govern, ha exigit explicacions al ministre per "la difusió televisiva d'escenes que atempten contra el pudor públic" i "amb connotacions sexuals". El mateix ministre de Comunicació, Mustafà al Jalfi, hores després de veure les escenes de Jennifer Lopez en horari de màxima audiència, va escriure al seu compte de Twitter que li semblava "inacceptable" i "contrària a la llei" la difusió d'aquest concert a la televisió pública. En concret, diuen que ha infringit dos articles que regeixen el funcionament de la cadena pública: un relatiu a la moral i els bons costums, i un altre sobre la protecció a la infància. "Mawazine és un vici i una violació del pudor públic", diu Abdessamat al Idrissi.

Hi havia expectació per veure si J-Lo adaptava el seu espectacle al públic marroquí, però sembla que no va tenir miraments: va desfilar amb set vestits diferents, tots escassos de tela, i va fer les seves habituals coreografies. J-Lo va celebrar a les xarxes el concert i va retuitejar que havia atret 160.000 persones (l'espectacle era gratuït), més que mai.

Crítiques habituals

El Festival Mawazine, el principal esdeveniment musical del Marroc i l'únic pel qual desfilen estrelles com Rihanna, Shakira, Ricky Martin o Justin Timberlake, cada any suscita crítiques d'algun ministre o diputat islamista, que critica la "pornografia" o la "immoralitat" que l'envolta. Però el Mawazine és un festival que compta "amb l'alt patrocini del rei Mohamed VI", com es repeteix en tots i cadascun dels concerts. El dia que va aparèixer Jennifer Lopez, a més, l'esposa de Mohamed VI va estar a primera fila amb els seus dos fills, segons el diari digital Alyaoum24.

Els islamistes del PJD no s'han atrevit a carregar contra el festival mateix, considerat una obstinació personal del monarca, sinó que ho han fet contra la televisió pública 2M, que en els catorze anys d'història del Mawazine ha retransmès tots els concerts de més audiència.

L''escàndol Jennifer' se suma a un altre que encara no s'ha apagat: la polèmica per la pel·lícula del marroquí Nabil Ayuch 'Much loved', que retrata la vida de quatre prostitutes de Marràqueix i de la qual es va prohibir la difusió als cinemes del Marroc per ser contrària a la moral i donar una imatge falsa del país i de la dona marroquina.

stats