Música
Cultura 18/07/2012

Serrat i Sabina inauguren el Festival de Peralada

Els cantautors expressen que la majoria de ciutadans del país se senten "abandonats, desinformats i acollonits", i ells mateixos han confessat sentir-se així

Ara / Acn
2 min
Sabina i Serrat

Peralada'Dos pájaros contraatacan', espectacle que dóna nom a la unió de Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina, ha arribat aquest dimarts a Catalunya de la mà del Festival de Peralada. No és la primera vegada que Serrat i Sabina decideixen dur a l'escenari aquesta mena de simbiosi artística entre cantautors, ja ho van fer abans amb 'Dos pájaros de un tiro'. Serrat ha explicat que aquests espectacles són fruit de la trobada entre "dos amics que tenen el mateix ofici i han decidit compartir les cançons". Per això, durant tot el concert cadascun "juga" a "ficar-se" en el repertori de l'altre.

El popular duet ha obert una nova edició del Festival Castell de Peralada, tot i que la inauguració oficial serà divendres amb 'Il Trovatore de Verdi', versió concert, interpretada per quatre de les veus verdianes més importants del moment: Leo Nucci, Angela Meade, Misha Didyk i Marianne Cornetti.

Sense optimisme

Serrat i Sabina han fet el seu primer concert a Catalunya de l'espectacle de presentació del disc conjunt 'La orquestra del Titanic' amb 1.800 entrades de l'aforament venudes. Aquest espectacle està basat en la filosofia que en un context de crisi en què tot s'enfonsa l'orquestra continua tocant com a única forma de salvació possible. Pocs minuts abans del concert, Serrat i Sabina han assegurat que la situació és "molt fotuda" per al conjunt de la societat i també per al món de la cultura.

"La sensació no és d'optimisme a curt termini perquè ja no hi ha optimisme, ni tan sols curt termini", ha afirmat Serrat. Els dos cantautors creuen que la majoria de ciutadans del país se senten "abandonats, desinformats i acollonits", com ells mateixos se senten. "A mi m'agradaria que m'expliquessin alguna cosa i que el que avui és així demà no sigui d'una altra manera", ha asseverat Serrat. "Jo hi estic completament d'acord", ha tancat Sabina, que fa una crida als ciutadans perquè es mantinguin units i evitar que les baralles creades acabin generant profit en qui les ha provocat.

Entre els temes d'ahir a la nit no van faltar cançons que ja gairebé són himnes com 'Mediterráneo', 'Princesa', 'Y sin embargo', 'Señora', 'Paraules d'amor' o '19 días y 500 noches'.

stats