Cultura 10/01/2013

Una obra de Joan Miró es va fer malbé durant la retrospectiva de l'artista a la Tate Modern

El 7 de juliol, segons informa 'The arts newspaper' un home es va recolzar per accident damunt 'Pintura sobre fons blanc per a la cel·la d'un solitari I' amb les dues mans. Les reparacions que es van fer a l'obra a penes són visibles

Ara
1 min
L'obra de Joan Miró danyada al web de 'The arts newspaper' / ARA

Barcelona'Pintura sobre fons blanc per a la cel·la d'un solitari I', de Joan Miró i propietat de Fundació Joan Miró de Barcelona, es va fer malbé durant la retrospectiva que la Tate Modern va dedicar a l'artista català el 2011, titulada 'Joan Miró. L'escala de l'evasió'. Segons informa 'The art newspaper', el 7 de juliol del 2011, un visitant es va recolzar damunt l'obra amb les dues mans. El cost de les reparacions, que no van transcendir als mitjans de comunicació, va ser d'alguns centenars d'euros, però el govern britànic va haver de pagar 248.000 euros per la pèrdua de valor que l'incident va provocar en la pintura.

Segons les declaracions d'un portaveu de la Tate Modern que recull el diari, es creu que va ser un accident, i cap treballador del museu ho va veure. 'Tríptic per a la cel·la d'un solitari I' va tornar a les sales d'exposició vuit dies després de l'accident. Es va poder veure a la Fundació Joan Miró de Barcelona quan hi va arribar la mostra, però no va viatjar a la National Gallery de Washington, la darrera seu de la itinerància de la mostra. Les reparacions que es van fer a l'obra emmascaren els danys i a penes són visibles.

stats