Cultura 10/12/2010

Les "capses secretes" de Joan Ponç tornen a estar obertes

L'exposició es podrà veure a Barcelona fins el febrer de 2011 abans de començar una itinerància arreu de Catalunya.

Redacció
1 min
Una de les "capses secretes", de Joan Ponç

BarcelonaVint-i-set anys després de l' exposició a la Fundació La Caixa, l'Associació Joan Pons i la Diputació de Barcelona torna a mostrar 123 de les 424 "capses secretes", un conjunt d' d'aquarel·les i dibuixos de petit format que l'artista va concebre a les sales d'espera i les habitacions de diferents hospitals francesos, mentre era tractat dels problemes de la vista que li va causar la seva diabetis.

L'exposició, que es va poder veure a la Real Academia d'España a Roma, obre avui les portes a l'Harmonia, Espai d'Art de l'Hospitalet, i es podrà veure fins el 27 de febrer de 2001. Després començarà una itinerància per diverses sales d'arreu de Catalunya fins a finals de 2012.

La Associació Joan Ponç, impulsada pels poetes Jordi Carrió, Carles Duarte, Lluís Calvo, Ramon Balsach i Marc Cuixart, els galeristes Joan de Muga i Dolors Junyent; el crític d'art Arnau Puig, el col·leccionista Ventura Garcés i Ricard Planas, director de la revista bonart, va néixer el desembre de 2007 amb l'objectiu de recuperar la memòria del pintor i promoure l'estudi i el coneixement de la seva obra.

stats