Cultura 17/10/2016

Joaquim Molins dimiteix com a president del patronat del Liceu

"És el moment d’un relleu, ja que per motius de salut no puc rendir al 100% i el Liceu necessita un president al 100%”, diu Molins

Ara
1 min
Joaquim Molins amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell,  el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, amb el conseller de Cultura, Santi Vila, a la llotja del Liceu el 7 d'octubre de 2016

BarcelonaJoaquim Molins, president del patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, ha notificat en el transcurs de la comissió executiva realitzada aquest dilluns la voluntat de ser rellevat de forma immediata en el càrrec per motius de salut, decisió que prèviament havia comunicat al president de la Generalitat de Catalunya.

Molins, que passarà a formar part del patronat com a vocal de la Generalitat, ha considerat que ha arribat el moment de cedir la seva responsabilitat: "És el moment d’un relleu, ja que per motius de salut no puc rendir al 100% i el Liceu necessita un president al 100%". El relleu s’efectuarà el 21 d’octubre en un patronat que es celebrarà a les 12 h a la Generalitat amb la presència del president Carles Puigdemont, que designarà el nou president de la Fundació previ consens amb els patrons i les administracions. Un dels noms que es considera per substituir Molins és Salvador Alemany, que actualment és un dels vocals representants del Consell de Mecenatge al patronat del Liceu.

El nomenament de Molins, dut a terme el març del 2013, va derivar de les modificacions en els estatuts del teatre el 2012 en què s’acordava que la presidència recauria en un representant de la societat civil per deixar de ser rotativa entre les administracions. Molins ha agraït a les administracions la seva confiança i ha destacat que "tot i haver estat un període no exempt d’obstacles, els resultats obtinguts són evidents, amb una rellevància artística i el reconeixement públic del cor i l’orquestra". Molins ha lloat "un model referent de gestió publicoprivada que permetrà la normalitat en el relleu en la presidència del patronat".

stats