Cultura 17/03/2017

Jordi Casassas revalida la presidència al capdavant de l'Ateneu Barcelonès

La candidatura de Bernat Dedéu queda en segona posició, i la de Genís Roca, tercera

Núria Juanico
2 min
El catedràtic d'història contemporània Jordi Casassas revela la seva intenció de presidir l'Ateneu Barcelonès.

BarcelonaJordi Casassas ha revalidat la presidència al capdavant de l'Ateneu Barcelonès. Casassas, que lidera la candidatura Ateneu@El teu, s'ha imposat amb 541 vots. La candidatura Ordre i Aventura, encapçalada per Bernat Dedéu, ha quedat en segona posició amb 398 vots, mentre que la candidatura Ateneu 2021.cat, amb Genís Roca al capdavant, ha estat la menys votada amb 345 vots.

La jornada electoral ha arrencat dijous a les nou del matí i ha posat punt final a les vuit del vespre. Un total de 3.164 socis estaven cridats a les urnes. D'aquests, han votat 1.317, que suposen un 42,2% del total de socis amb dret a vot. Els vots presencials han estat 1.290, mentre que 27 han arribat per correu. Això suposa, segons l'Ateneu, una reducció del 90% del vot per correu respecte les eleccions anteriors. L'entitat també ha dit que la participació d'aquests comicis ha estat un 5% superior a la de les eleccions anteriors, celebrades el 2014. El recompte de vots ha finalitzat a les dues de la matinada.

La candidatura de Casassas estava formada per noms com l'exdiputada Gemma Calvet, l’escriptor Jordi Coca i l’artista Ramon Mir. Entre els punts del programa hi ha la promesa d'ampliar la biblioteca de l'Ateneu i d'impulsar l'activitat de les seccions. Per la seva banda, Dedéu es presentava acompanyat de l’escriptor i periodista Enric Vila, la periodista i filòsofa Anna Punsoda i el periodista i escriptor Joan Safont, entre d'altres. Ordre i Aventura volia rejovenir l'entitat cultural i repensar la seva programació. Finalment, la candidatura de Genís Roca comptava amb el gestor cultural Pep Montes, l’economista i excandidat Josep Maria Carreras i l’arquitecta Beth Galí, entre d'altres, i volia potenciar l'activitat de l'Ateneu per dotar-la de més rellevància.

El dimecres 29 de març se celebrarà l'Assemblea General de socis, durant la qual es farà el traspàs de poders de l'anterior junta directiva de l'entitat a la nova, a la qual hi ha càrrecs renovats. El mandat de la nova junta s'allargarà fins al 2021.

stats