Literatura
Cultura 18/11/2019

Jordi Llavina guanya el 43è premi Marià Manent de poesia

L'escriptor, crític i periodista ha estat guardonat pel poemari 'El magraner'

Ara
1 min
Els guanyadors Jordi Llavina (5è començant per l'esquerra) i Octavi Franch (3r començant per l'esquerra) i representants de l'Ajuntament de Premià de Dalt, Arts i Lletres, el jurat i l'artista que ha regalat l'obra.

BarcelonaL'escriptor, crític i periodista Jordi Llavina (Gelida, 1968) ha guanyat el 43è premi Marià Manent amb El magraner. El lliurament del premi, dotat amb 2.000 euros i una obra artística original, s'ha dut a terme aquest dissabte 16 de novembre a Premià de Dalt. L'obra guanyadora és un llibre conceptual i arriscat que barreja poesia amb prosa poètica i que serà editat per l'editorial Quaderns de la Font del Cargol. Sortirà a la venda a finals de febrer.

També ha estat premiat Octavi Franch (Barcelona 1970), en aquest cas amb el Valerià Pujol de contes pel relat La signatura del demiürg. La narració explica la història d'un escriptor d'èxit que sucumbeix atrapat en la teranyina dels seus personatges.

Amb 43 edicions, el premi Marià Manent és un dels més veterans de la literatura catalana. Organitzat per la secció d'arts i lletres de la Societat Cultural Sant Jaume, entre la nòmina de guanyadors destaquen Jaume Creus, Joan Barceló, Ponç Pons, Josep Francesc Delgado, Maria Josep Escrivà, Mari Carme Arnau o Mari Carmen Sáez.

stats