LLIBRES
Cultura 09/04/2011

Jordi Puntí i Anna Montero, premis de la Crítica Catalana 2010

Els premis de la Crítica que atorga a Catalunya l'Associació d'Escriptors de la Llengua Catalana a les millors obres de poesia i narrativa publicades l'any anterior, han premiat la novel·la 'Maletes perdudes' i el poemari 'Teranyines'. L'escriptor argentí Ricardo Piglia s'ha emportat el Premi de la Crítica de narrativa en llengua castellana de l'Associació de Crítics Literaris d'Espanya

Europa Press
1 min

BarcelonaEls escriptors Jordi Puntí, amb la novel·la Maletes perdudes, i Anna Montero, amb el poemari Teranyines, han estat guardonats amb els premis de la Crítica Catalana 2010 en les categories de narrativa i poesia, respectivament.

El jurat, format per Álex Broch, Anna Maria Gil, Joan Josep Isern, Lluïsa Julià i Manel Ollé, ha decidit concedir els premis a aquests dos escriptors les obres dels quals es distingeixen com a les millors publicades en català durant l'últim any.

Maletes perdudes narra els destins encreuats d'una família impossible, que amb la intervenció dels quatre protagonistes il·lustren la vida descosida dels personatges. Puntí ha estat distingit per aquesta mateixa novel·la amb el premi Llibreter, el premi Joaquim Amat-Piniella i la Lletra d'Or d'aquest any.

Teranyines suposa per a Montero el seu setè poemari, en què mitjançant símbols i amb gran depuració formal reflexiona sobre el pas del temps i l'existència humana. Ha valgut també a Montero el premi de Poesia Ausiàs March pel poemari guardonat.

Blanco nocturno

Cartas de enero

Els premis de la Crítica, instituïts el 1956 per l'Associació de Crítics Literaris, s'atorguen a les millors obres de poesia i narrativa publicades l'any anterior en les quatre llengües oficials de l'estat. Des del 2002, l'Associació d'Escriptors de la Llengua Catalana coordina la modalitat catalana d'aquests premis.

stats