Cultura 30/10/2014

Els 5 motius de Savall per renunciar al Premio Nacional

"Espero que aquest sacrifici sigui comprès com un acte revulsiu", diu el músic igualadí per carta a José Ignacio Wert

Ara
1 min
Savall, oblidat per l’Estat, rep ara el Premio Nacional

BarcelonaAquest matí Jordi Savall ha anunciat al Ministeri de Cultura que renunciava al Premio Nacional que li havien concedit ahir en la modalitat d'Interpretació i que estava dotat amb 30.000 euros. Com ha avançat l'ARA, el músic igualadí ha enviat una carta a José Ignacio Wert comunicant-li que "amb profunda tristesa" no acceptava el guardó.

Aquests són els cinc motius del perquè de la renúncia.

1. "No podria acceptar [el premi] sense trair els meus principis i les meves conviccions més íntimes".

2. Perquè el premi del ministeri de Cultura, "la principal institució de l'estat espanyol responsable del dramàtic desinterès i de la greu incompetència en la defensa i promoció de l'art i dels seus creadors".

3. "¿Podríem imaginar un Museu del Prado en el qual tot el patrimoni antic no fos accessible? Doncs això és el que ocorre amb la música".

4. "No podem permetre que la ignorància i la falta de consciència del valor de la cultura dels responsables de les més altes instàncies del govern d'Espanya erosionin impunement l'ardu treball de tants músics, actors, ballarins, cineastes, escriptors i artistes plàstics".

5. "Espero que aquest sacrifici [la renúncia al premi] sigui comprès com un acte revulsiu en defensa de la dignitat dels artistes i pugui, potser, servir de reflexió per imaginar i construir un futur més esperançat per als nostres joves".

stats