Cultura 17/02/2016

Jorge Fernández Díaz reclama aplicar el Codi Penal contra la poeta que va ofendre el seu germà

El ministre de l'Interior compara el cas dels premis Ciutat de Barcelona amb el dels titellaires i puntualitza que va estar d'acord amb l'empresonament

Ara
2 min

BarcelonaEl poema 'Mare nostra' de Dolors Miquel recitat en l'acte de lliurament dels premis Ciutat de Barcelona és "repugnant" i "obscè" i mereix que s'apliqui el Codi Penal a la poeta. És l'opinió el ministre Jorge Fernández Díaz, titular d'Interior i germà del regidor del PP a Barcelona Alberto Fernández Díaz, que va ser qui va obrir la polèmica marxant de l'acte.

Ho va dir ahir al programa 'El cascabel' de la cadena 13TV, en què tots els tertulians, des d'Isabel San Sebastián fins a la periodista barcelonina Margarita Sáenz Díez i passant per l'exalcalde de Madrid Joaquín Leguina, es van mostrar ofesos pel poema, amb més o menys bel·ligerància.

El ministre va repetir diverses vegades que ell no pot dir a la Fiscalia el que ha de fer, però va insistir que l'article 525 del Codi Penal "recull perfectament" el supòsit delictiu que ell veu en aquest cas.

El que diu aquest article és: "Incorren en la pena de multa de vuit a dotze mesos aquells que, per ofendre els sentiments dels membres d'una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol tipus de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, a qui els professen o practiquen".

Segons Fernández Díaz, es pot presentar una denúncia o una querella contra Dolors Miquel pel poema 'Mare nostra' –que forma part del llibre 'Missa pagesa', premi Gabriel Ferrater 2006– en base a aquest article. La poeta defensa que la seva obra és una oda al cos de la dona i no pas cap ofensa religiosa. I recorda que l'ha "llegir per tot arreu".

stats