Música
Cultura 08/02/2015

El tenor Josep Carreras posa punt final a Barcelona com a Capital de la Sardana 2014

Un concert al Liceu clou simbòlicament l'any a l'espera que Calella en prengui el relleu al març

Acn
1 min
Josep Carreras, al Liceu

BarcelonaPunt final simbòlic a l'any de Barcelona com a Capital de la Sardana. L'actuació del tenor Josep Carreras, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Polifònica de Puig-reig al Liceu l'han clausurat a l'espera que Calella n'agafi el relleu el 14 de març. S'han sentit peces com 'Sant Martí del Canigó' de Pau Casals i 'És la Moreneta' d'Antoni Carceller, i tampoc hi han faltat les emblemàtiques 'Rosó' de Josep Ribas, el 'Virolai' de Josep Rodoreda i 'La santa espina' d'Enric Morera. La Confederació Sardanista de Catalunya ha aprofitat l'acte per presentar la guia d'aplecs i concursos i, asseguren en un comunicat, la intenció de l'Ajuntament d'obrir a Barcelona una Casa de la Sardana.

Després del concert de Carreras, més 80 dansaires de sardana esportiva de la ciutat de Barcelona han entrat a la platea per ballar una sardana final. Tot plegat ha de servir per tancar la capitalitat de Barcelona simbòlicament: queden dos esdeveniments més just abans que el 14 de març Calella en pregui el relleu per convertir-se en la tercera capital de la sardana.

Poca estona abans, el Liceu ha acollit també la presentació de la 'Guia d'aplecs i concursos sardanistes 2015'. En aquesta guia hi consten fins a 179 aplecs i 60 concursos, escampats per Catalunya, Andorra i el Rosselló, i se n'ha fet una tirada de 14.000 exemplars. Segons un comunicat de premsa de la Confederació Sardanista de Catalunya, el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha anunciat que Barcelona tindrà una Casa de la Sardana "a Ciutat Vella, a prop del mar".

stats