TEATRE
Cultura 21/01/2013

Josep Minguell encarna un vell i complex actor a 'Senzillament complicat'

Moisès Maicas dirigeix al Círcol Maldà l'obra escrita per Thomas Bernhard

Acn
2 min
L'actor Josep Minguell a 'Senzillament Complicat' al Círcol Maldà / ACN

BarcelonaUn vell actor teatral va d'un costat a l'altre d'una sala de casa seva. Viu aïllat del món i repassa els records de la seva infantesa mentre recorda la seva interpretació estrella: la de Ricard III. Aquest complex avi també té per costum posar-se una corona en honor d'aquest mític personatge de Shakespeare. L'actor Josep Minguell és l'encarregat de donar vida a aquest difícil personatge al muntatge 'Senzillament complicat', escrit per Thomas Bernhard i dirigit per Moisès Maicas.

'Senzillament complicat' s'estrenarà dimecres i es podrà veure fins al 17 de febrer al Círcol Maldà. Josep Minguell ha reconegut que aquest és el paper que més li ha costat i ha parlat dels trets característics del seu personatge. Ha dit que hi ha molt d'humor negre i àcid, però també moments de tendresa. "Tot i la solitud i el rebuig que té envers les persones, del teatre i de tot, encara té capacitat d'ironitzar i recordar les coses amb ironia i distància". "Com a actor i com a persona et remou per dins perquè t'obliga a plantejar-te i enfrontar-te a situacions i a sentiments que ens afecten", ha dit l'actor.

El director del muntatge ha afirmat que l'obra tracta sobre els grans temes: l'amor, la mort, el conflicte amb la família, la solitud i la malaltia, i tots ells tractats per aquest personatge. "L'obra és una mirada irònica amb trets compassius sobre la condició humana i els seus aspectes més precaris, que s'accentuen quan les persones es van fent grans". Minguell ha manifestat que a 'Senzillament complicat' es tracten "temes eterns, com és l'experiència humana".

Maicas també a indicat que l'obra tracta sobre l'enfrontament de l'artista amb la seva pròpia professió, que estima i odia. "El seu ofici l'emmalalteix i això és present en diferents obres de Bernard". L'obra, produïda per Bohèmia's, la condueix bàsicament l'actor amb els seus monòlegs, però també hi col·laboren Lua Amat i Gina Junyent. La peça consta de tres parts, al matí, migdia i vespre. "És un dia de l'actor, però fa la sensació que demà serà igual", ha explicat el director.

stats