Cultura 04/08/2019

Kevin Spacey reapareix amb un poema sobre un boxejador apallissat que no es rendeix

L'actor havia evitat els actes públics des que el van acusar d'agressió sexual

Ara
1 min
Kevin Spacey reapareix amb un poema sobre un boxejador apallissat que no es rendeix

BarcelonaKevin Spacey havia evitat qualsevol acte públic des que el van acusar d'agressió sexual. Un dels denunciats va ser l'actor Anthony Rapp. A partir d'aquí es van anar sumant més denúncies, algunes ja retirades.

Per reaparèixer, l'acord nord-americà va escollir el museu Palazzo Massimo alle Terme, a Roma, i una poesia: 'El boxejador', del poeta italià Gabriele Tinti. L'acte no va ser anunciat i només es va permetre l'entrada a quatre periodistes. A més, l'actor es va negar a respondre a qualsevol pregunta sobre les agressions sexuals i es va limitar a llegir un poema que, en molts sentits, pot llegir-se com la seva resposta. El poema parla d'un boxejador apallissat que no es rendeix: "Com més et peguen, més gran ets. I més buit et sents. Em van utilitzar per passar una bona estona, em van alimentar amb porqueries. La vida es va acabar en un tres i no res. Sempre va ser així: jo lluitava, buscava una sortida, un nou dia per poder començar de nou".

Amb mirada desafiant va continuar, al costat d'una estàtua de bronze, recitant davant el públic, la majoria visitants del museu que no s'esperaven trobar l'actor fent de rapsode: "La meva ànima està malalta, ja no es pot curar. Desapareixerà de la faç de la terra. Aquest és el seu destí. Ho sé, i per això estic cansat i trist. Per això m'heu cavat la tomba. L'heu fet allà, molt lluny. Per amagar-me. Per no tenir problemes i no haver de veure res... Necis!", va recitar amb una veu força rabiosa.

stats