Cultura 19/02/2014

Un mural de Banksy subhastat a Miami per 418.000 euros

El mural dels policies fent-se un petó 'Kissing coppers' s'ha convertit en peça de col·leccionista

Efe
1 min
'Kissing coppers' de Banksy/ GETTY

BarcelonaEl famós mural del grafiter Banksy 'Kissing coppers' s'ha venut en una subhasta a Miami per 418.000 euros a la casa Fine Art Auctions (FAAM). L'obra del grafiter britànic, en la qual apareixen dos policies fent-se un petó, l'ha adquirit un comprador anònim. El dibuix, creat el 2005, era en una paret del Prince Albert Pub, a la ciutat de Brighton (Anglaterra) fins que la van retirar per exposar-la en solitari.

Segons el president del FAAM, Frederic Thut, la peça "transmet un missatge important i és impressionant com tothom la pot entendre". Dues peces originals més de Banksy 'Bandaged Heart Ballon' i 'Crazy Horse Car Door' creades per l'artista el 2013 a Nova York no han assolit el preu fixat a la subhasta i continuen a la venda.

El preu de sortida de 'Kissing Coopers', un mural "de 2,26 metres d'alt per 1,60 d'ample i pintat amb esprai sobre alumini", ha estat de 363.500 euros, segons informa la pròpia casa de subhastes a la seva pàgina web.

El misteri al voltant de la figura de Banksy i els missatges dels seus grafits han augmentat l'interès i la cotització de les seves obres, que s'han convertit en peces de col·leccionista.

stats