Teatre
Cultura 14/11/2011

Clara Segura i Marta Marco són dues embarassades empresonades a 'L'espera'

Juan Carlos Martel dirigeix al Teatre Lliure l'obra de l'italià Remo Binosi situada al segle XVIII

Laura Serra
2 min
Les tres actrius de 'L'espera'

BarcelonaEl Teatre Lliure estrena L'espera, l'obra més popular de l'italià Remo Binosi, que aquí és pràcticament un desconegut. Fruit de l'admiració de Binosi pel director del Lliure, Lluís Pasqual, el periodista i dramaturg li va "regalar" aquest text. Un dels seus ajudants més propers, Juan Carlos Martel, és qui s'ha ocupat de posar-lo dempeus, i l'estrenarà dijous al Lliure de Gràcia.

L'obra escrita als anys noranta ocorre a la Venècia del segle XVIII. Una comtessa que ha de sotmetre's a un matrimoni de conveniència es queda embarassada d'una relliscada inoportuna. Han d'amagar la dona durant 7 mesos fins que pareixi, i la reclouen en un palauet. Només l'acompanya una dida i una altra noia que descobreix que també està embarassada i li ha d'ensenyar el camí fins a parir. La relació entre elles dues passarà de ser de submissió de la serventa a la senyora a una relació més enllà de l'amistat.

Martel ha dit que es tracta d'una obra "d'amor, traïció i amistat", que es troben en un moment crucial i que la relació els canviarà les vides. "Són dues dones obligades a ser qui són però que no volen ser qui són ni ser on són ", ha dit el director. "Això passa avui en dia", ha afirmat. I Pasqual ha assenyalat que es tracta d'un text contemporani que se situa en el passat, i no d'un text d'època.

Les tres actrius Clara Segura, Marta Marco i Isabel Rocatti han defensat els seus personatges. "Són dones que si haguessin coincidit accidentalment en un altre lloc ni s'haurien mirat i el fet de ser en una presó fa que acabin fent coses importants l'una per l'altra", ha dit Clara Segura. Malgrat això, Marco ha afirmat que passa de la comèdia al drama i a la tragèdia. Acaba de forma "truculenta", ha dit Segura. "Totes són bones o dolentes segons les circumstàncies", ha sentenciat Rocatti.

stats