Música
Cultura 13/07/2021

L'Eufònic celebra la desena edició amb més de 50 actuacions i s'estén a la Terra Alta

La programació inclou noms com Joan Miquel Oliver, Joana Gomila, Space Afrika i Fennesz

Ara
1 min
Eufònic 2020

BarcelonaL'Eufònic, el festival d'arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l'Ebre, celebrarà la desena edició del 20 al 29 d'agost amb més d'una cinquantena d'activitats artístiques i musicals. A més, per primera vegada s'estén a la Terra Alta: Corbera d'Ebre acollirà un concert del músic pioner Fennesz i a Batea hi haurà un concert de Joana Gomila i una instal·lació d'Arnau Sala. Tot i les limitacions sanitàries, l'Eufònic es vol refermar com a festival de petit format capaç d'adaptar-se a la situació tant pel que fa als aforaments com als horaris.

El festival comptarà amb més de 50 activitats en 30 espais de 9 poblacions ebrenques: Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Tortosa, Batea, Corbera d’Ebre, Miravet, Roquetes, Ulldecona i Vinaròs. Entre les actuacions confirmades destaquen referents internacionals de l'electrònica com Space Afrika i Penelope Trappes, dues estrenes absolutes; el pop de Joan Miquel Oliver i Marina Herlop; la neomakina de VVV [Trippin'you] i l'electrònica queer d’AL-V. També s'hi podran veure espectacles audiovisuals amb Playmodes i el Quartet Brossa, i multidisciplinaris com el de Za! amb les ballarines Raquel Klein & Raquel Gualtero o Acte de Fe, i instal·lacions artístiques com les de Tomonaga Tokuyama, Laura Llaneli i Óscar de la Fuente, entre moltes altres.

El festival també oferirà una versió renovada d’Eufònic Pro a Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021, els dies 26 i 27 d'agost. Durant dos matins i dues tardes tindran lloc activitats professionals i en format híbrid que reflexionaran sobre els conceptes de perifèries geogràfiques i creatives, les noves ruralitats i la creació artística en entorns no urbans.

stats