Cultura 08/11/2011

L'actriu Àurea Màrquez guanya el 38 Memorial Margarida Xirgu

L'actriu ha estat reconeguda per la seva interpretació a 'Pedra de tartera', l'adaptació teatral de la novel·la de Maria Barbal.

Efe
1 min
Àurea Màrquez protagnitza 'Pedra de tartera'

Molins de ReiL'actriu Àurea Màrquez ha estat la guanyadora del premi Memorial Margarida Xirgu, que atorga la Peña Teatral Carlos Lemos i que reconeix la millor interpretació femenina de la temporada teatral de Barcelona, ha informat l'Ajuntament de Molins de Rei. Amb el premi, l'entitat organitzadora pretén reconèixer la feina d'Àurea Màrquez en l'obra Pedra de tartera, basada en la novel·la de Maria Barbal que s'ha representat al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). El nom del guanyador d'aquest premi de teatre es dóna a conèixer en aquesta localitat del Baix Llobregat, que va veure néixer Margarida Xirgu.

A més d'una consolidada carrera teatral, que inclou obres com Santa Joana dels escorxadors, Mort de dama, Hedda Gabler i Vida privada, l'actriu ha participat també en pel·lícules com El perquè de tot plegat, de Ventura Pons, o A la ciutat, de Cesc Gay i a sèries de televisió com Laberint d'ombres o Les veus del Pamano.

L'acte d'entrega del premi tindrà lloc el pròxim 14 de novembre a l'Institut del Teatre de Barcelona. Altres actrius catalanes com Núria Espert, Anna Lizaran, Rosa Novell, Emma Vilarasau, Mercè Arànega, Clara Segura, Lloll Bertran o Carme Sansa han rebut abans el premi.

stats