Jaciments
Cultura 20/09/2011

L'Ajuntament de Barcelona demana una segona fase d'excavacions a la Sagrera

El consistori proposa definir un projecte de museïtzació d'aquest patrimoni arqueològic i "generar un punt emblemàtic i de referència, en estreta i compatible combinació amb la futura estació de la Sagrera".

Efe
1 min
Els arqueòlegs treballen des del desembre en el jaciment de la vil·la romana localitzada al pont del Treball Digne, a la Sagrera.

BarcelonaLa comissió de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat demanar una segona fase d'excavacions en el jaciment arqueològic que han descobert les obres de l'AVE a la Sagrera. El consistori vol que un grup d'experts avaluïn les restes per determinar el seu valor històric. Segons el grup municipal d'Unitat per Barcelona, l'Ajuntament ha decidit instar la direcció general del Patrimoni Cultural de la Generalitat a impulsar, amb l'Ajuntament, una segona fase d'excavació "més enllà de la zona afectada per les obres de l'estació de La Sagrera sense perjudicis de la finalització de les obres que s'estan portant a terme a la zona".

La proposició aprovada també reclama que es defineixi "amb l'ajuda d'un equip multidisciplinar, un projecte de museïtzació d'aquest patrimoni arqueològic, que permeti generar un punt emblemàtic i de referència, en estreta i compatible combinació amb la futura estació de la Sagrera".

La setmana passada el tinent d'alcalde de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, va descartar definitivament conservar in situ les restes de la vil·la romana "per estar mancades d'interès arqueològic i monumental".

stats