Arts escèniques
Cultura 25/05/2020

Lara Díez Quintanilla serà l'autora resident a la Beckett la temporada 2020-2021

La sala llança cinc nous ajuts a l'escriptura teatral per donar suport als autors durant el covid-19

2 min
La directora i dramaturga Lara Díez Quintanilla

BarcelonaLa Sala Beckett segueix eixamplant la llista d'autores residents. La directora i dramaturga Lara Díez Quintanilla (Lleida, 1985) serà l'autora resident de la Beckett la temporada 2020-2021. Durant la seva estada, Díez Quintanilla prepararà un projecte que s'estrenarà el proper curs. "M'ha arribat en un moment molt important en què el paisatge cultural està devastat i ens empeny a fer transformacions de paradigma. Un moment en què s'obren possibilitats de fer un abordatge de la vida més col·lectiu. Un moment que demana més que mai la trobada per cuidar-nos, per l'intercanvi, la digestió, l'elaboració i la construcció de pensament nou", ha afirmat l'autora a través de les xarxes socials. La seva proposta s'ha imposat a 95 candidatures que optaven a la residència.

Per tirar endavant l'espectacle, la dramaturga rebrà 7.000 euros. Durant la residència, Díez Quintanilla formarà part de l'equip artístic de la Beckett i participarà durant tota la temporada en les decisions i activitats artístiques que s'hi duen a terme. Llicenciada en psicologia i graduada en art dramàtic, Díez Quintanilla és la creadora de les companyies retreTTeatre i La Volcànica. Treballa com a actriu al programa Polònia i el 2017 va obtenir el premi Zàpping a millor actriu de televisió. També ha escrit i dirigit diversos espectacles, l'últim dels quals va ser La nostra parcel·la, que es va estrenar al Teatre Lliure però va haver d'anul·lar les funcions pel coronavirus.

Fins ara les residències de la Beckett han estat totes dutes a terme per dones. Les autores residents anteriors han sigut Marilia Samper (L'alegria), Clàudia Cedó (Una gossa en un descampat), Victoria Szpunberg (Amor mundi) i Denise Duncan (El combat del segle). L'espectacle de Duncan s'havia de presentar al festival Grec 2020 però s'ajornarà a la temporada 2020-21.

Davant la crisi sanitària provocada pel coronavirus, la Beckett ha llançat cinc ajuts a l'escriptura teatral presentats en la mateixa convocatòria de la residència. Els guanyadors d'aquests ajuts són Víctor Borràs, Berta Prieto i Lola Rosales, Pablo Rosal, Salvador S. Sánchez i Roger Torns. Els cinc projectes rebran 2.000 euros, que es destinaran a l'escriptura d'una obra, i la Beckett produirà una lectura dramatitzada de cada text.

stats