Música
Cultura 08/06/2016

L'ARA estrena tres videoclips de Roigé

Les cançons formen part del disc 'Paracaigudes' del cantautor de Cardedeu

Ara
1 min

BarcelonaEl cantautor Roigé (Roger Canals) va guanyar el premi de votació popular en la darrera edició del Concurs Sons de la Mediterrània, i ara presenta el seu primer disc, 'Paracaigudes' (RHRN, 2016), un àlbum amb onze cançons d’autor amb elements musicals del jazz, la bossa nova i el folk.

Resseguint el seu testimoniatge vital, passa per estats com la nostàlgia, el vitalisme i la denúncia. L'àlbum ha comptat amb la col·laboració de Joan Dausà i Yacine Belahcene, entre d'altres. Per acompanyar el disc, Roigé presenta també una sèrie de vídeos tres dels quals estrena l'Ara.

Com una pira

Roigé explica que aquesta cançó va néixer a la Costa d’Ivori, en una expedició de Pallassos Sense Fronteres. "El principal obstacle que ens trobàvem era la llengua i la por a no entendre’ns; però la música ens va oferir el punt de trobada i connexió més enllà de les paraules. Moments d’emoció pura que només la música podia expressar", diu.

Estira del fil

Aquesta cançó també forma part del disc 'Paracaigudes', i Roigé la descriu com "una al·legoria a l’art de fluir: la “feelosofia” o la filosofia del “feel”.

Peter Jan

"És una cançó dedicada al meu fill Jan, que té TEA (Transtorn d’Espectre Autisme). Té un doble relat: per un cantó és una metàfora sobre l’aventura d’educar explicada amb un gronxador: 'gronxar al teu fill per penjar-lo a l’infinit… fins que es gronxi sol'. I per l'altre, un cant a la diversitat, l’univers particular dels TEA ens ofereix tota una altra perspectiva de la realitat", explica Roigé.

stats