LA SUGGERIDORA
Cultura 31/08/2016

L'art del punk, el Fontserè fotògraf i concurs d'Instagram al delta de l'Ebre

Regina Rodríguez Sirvent
2 min
L'art del punk, les ciutats de Fontserè i concurs fotogràfic al Delta de l'Ebre

L'art rabiós del punk

Punk. Els seus rastres en l'art contemporani

Fins al 25 de setembre

MACBA

El punk va néixer entre Londres i Nova York del 1976 al 1978 com a crítica i reacció a una situació “sense futur”. Una ona expansiva de ràbia que es va canalitzar en bandes de música de garatge rock i rock agressiu com els Ramones o els Sex Pistols. El rastre comença aleshores i arriba fins ara amb cracs com les Pussy Riot. I continuarà: pensar en la influència futura és l’exercici prospectiu que planteja aquesta expo, agafant de referència el llibre del crític musical Greil Marcus Lipstick traces. A secret history of the twentieth century per recórrer els antecedents del moviment. I ho fa per recalcar la influència del punk a la societat. Hi trobareu instal·lacions, documentals, fotografies, vídeos i pintura que reivindiquen des de la destrucció, en sortir de la norma i la llibertat sexual.

Els anys més fotogènics de les grans ciutats

Carles Fontserè, photocitizen. Els projectes pendents

Fins al 17 de setembre

Centre Cultural de Terrassa

Potser d’aquí 60 anys la gent dirà que érem uns privilegiats per haver pogut fotografiar la vida dels anys 10 (es diu així?). Igual que diem que fotografiar Nova York, Londres, París i Barcelona als anys 1950 seria un somni per a molts. Carles Fontserè hi va ser, fugint, a l’exili, i també va arribar a San Francisco i a Mèxic. Les seves fotos són una pel·lícula muda plena de música i difícil d’oblidar. En va fer més de 40.000: va documentar una vida de postguerra difícil i increïblement fotogènica. Una mirada que compartia escola amb altres genis de l'època com Cartier-Bresson.

Una bona foto per un tast de musclos

#LaRapitaTrip, concurs a Instagram

Fins al 15 de setembre

Sant Carles de la Ràpita - delta de l'Ebre

N’hi ha una amb la silueta d’uns ciclistes en una passarel·la de fusta amb un cel fluorescent de taronges i blaus, i tota l’escena es reflecteix a la platja. N’hi ha una altra d’unes salines, després apareix una casa blanca i, esclar, el verd intens dels arrossars emmirallant-se a l’aigua. El delta de l’Ebre és un paisatge ple de contrastos, tots bestials, per això és una bona notícia que facin un concurs d’Instagram amb les fotos més boniques. Pots guanyar una nit d'allotjament i una ruta per les muscleres amb degustació d’ostres i musclos, però el millor és que per fer la foto hi has d’anar.

stats