Literatura
Cultura 28/08/2015

L'escriptor Michel Houellebecq convidarà a endinsar-se al seu món en una exposició al Palais de Tokyo

'Rester vivant' es podrà veure l'estiu de l'any vinent al museu parisenc

Ara
1 min
La cançó  de l’home apàtic

BarcelonaEl president del museu d'art contemporani Palais de Tokyo de París, Jean de Loisy, segons 'Le Monde', ha anunciat que el polèmic escriptor Michel Houellebecq farà una exposició. El responsable del museu parisenc ha volgut deixar clar que 'Rester vivant' [Mantenir-se viu] no és sobre l'artista sinó que Houellebecq mostrarà "el seu món": "Serà el món de Houellebecq, el visitant recorrerà cada sala i construirà una història, amb l'ajuda d'imatges i sons. Serà com viure una aventura de Houellebecq". L'exposició, que tindrà lloc entre el 23 de juny i el 12 de setembre del 2016, compta amb la col·laboració d'artistes com Iggy Pop i Robert Combas.

No és la primera vegada que l'escriptor amplia els seus camps artístics. El 2008 Houellebecq va dirigir la pel·lícula 'La possibilité d'une île' ('La posibilidad de una isla') i el 2014 va fer d'actor en dues pel·lícules, 'El segrest de Michel Houellebecq', dirigida per Guillaume Nicloux, i 'Near death experience', de Gustave Kervern i Benoît Delépine.

Fins al gener del 2015, l'artista francès va presentar 'Before landing' [Abans d'aterrar] al Pavillon Carré de Baudouin, una exposició amb la qual Houellebecq mostrava la seva visió satírica de França, inspirada en 'El mapa i el territori' (Empúries), guardonada amb el premi Goncourt el 2010.

stats