MÚSICA
Cultura 17/05/2011

L'homenatge a Pau Casals que mai no arriba

L'acte a la seu de les Nacions Unides que havien d'impulsar les institucions no prospera i la mallorquina Fòrum Musicae ha iniciat una campanya paral·lela

Laura Serra
1 min
Pau Casals

BARCELONAL'homenatge a Pau Casals a la seu de l'ONU amb motiu dels 40 anys que fa que el músic va interpretar el Cant dels ocells a Nova York, on també va proclamar el discurs amb el famós I'm a Catalan, no acaba d'arribar. La peça havia de ser interpretada per l'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans, el Cor dels Països Catalans i el Cor Jove i el Cor de Noies de l'Orfeó Català. Però l'homenatge havia de partir dels organismes polítics oficials i, per ara, ningú mou fitxa.

Magdalena González, del mallorquí Fòrum Musicae, els impulsors de l'acte, ho explicava ahir al Diari de Balears i avui ratificava a l'ARA: "No se'ns dóna cap explicació, en cap sentit, des de fa cinc mesos. Ni anul·len oficialment el projecte ni fan cap passa diplomàtica per dur-lo endavant. És desesperant alhora que una falta de cortesia i respecte", ha dit.

El govern andorrà és qui havia d'iniciar la via diplomàtica per celebrar l'homenatge a la música de Casals i la lletra de Wystan Hugh Auden, després que l'Institut Ramon Llull mogués fitxa amb la vídua i l'ambaixador espanyol de l'ONU, i fins i tot després que el Palau de la Música s'hi adherís, però tot el projecte ha quedat en stand by, malgrat que fins i tot va arribar al Congrés dels Diputats, on la iniciativa de fer un concert commemoratiu es va aprovar per unanimitat.

Davant d'aquest atzucac, Fòrum Musicae ha encetat una campanya d'adhesions, entre les quals hi ha ja mig centenar d'institucions culturals.

stats