Literatura
Cultura 04/10/2019

Deu anys de Liberisliber: la fira del llibre independent torna aquest cap de setmana a Besalú

El festival té la intenció de créixer fins a quatre dies l'any que ve i celebrar-se en diverses seus

Acn
2 min
El festival converteix la vila comtal en capital de l’edició independent.

BarcelonaLiberisliber, la fira i el festival dedicats a l'edició independent de Besalú, celebra aquest cap de setmana la desena edició amb la presència de 65 editorials, dues més que l'any passat. Pel que fa al festival, compta amb la participació d'escriptors com Eva Baltasar, Toni Sala, Vicenç Pagès Jordà, Llucia Ramis, Joan-Daniel Bezsonoff, Antònia Canyelles i Enric Casasses.

"En l'edició actual més d'una trentena d'editorials s'han hagut de quedar fora –comenten des de l'organització–. En aquest sentit, una de les novetats de la fira ha estat la creació de l'estand Joves i Belles –l'únic estand compartit de tota la fira–, on dues editorials júniors (que encara no tenen el mínim de cinc llibres publicats que marca el reglament) mostraran els seus llibres al públic per ajudar-les a consolidar així una mica més el seu projecte. Les escollides per aquest any són Karwan (Barcelona) i Fuera de Ruta (València)".

Una altra de les novetats té l'objectiu de potenciar les accions i els esdeveniments que tinguin a veure amb els aspectes professionals del sector i de relació amb altres col·lectius. En aquest sentit, se celebrarà el V Simposi d'Educació i Edició, dirigit als futurs mestres i amb participació de la Universitat de Girona. El festival estrena també un cercador de traductors, amb el qual s'aspira a arribar al miler d'entrades, i pròximament se n'estrenarà un altre d'il·lustradors. Amb aquest col·lectiu, segons explica la fira en un comunicat, es dissenyarà una trobada amb editors a partir de projectes, però ja serà l'any 2020, amb l'horitzó de convertir Liberisliber en un festival de quatre dies i celebrat en diverses seus. En l'àmbit professional també hi haurà un diàleg entre dos consultors del sector editorial: Txetxu Barandiarán i Bernat Ruiz Domènech.

En aquesta edició continuaran les tradicionals activitats del festival, com els recitals de poesia i les lectures de narrativa, els tallers d'escriptura i infantils, el teatre de carrer, les presentacions de llibres, les entrevistes a Ràdio Web Liberisliber a càrrec de Paco Inclán, la signatura de llibres (prop de 50 autors aniran a Besalú) i la música, amb un espectacle inspirat en Patti Smith del duet Jansky. També hi tornarà a estar present el personal bibliotecari per comprar llibres per al fons dels seus centres, amb el patrocini de la Generalitat.

De les 65 editorials que hi seran presents, 52 són de Catalunya, una d'Aragó, una d'Euskadi, cinc de Madrid, quatre del País Valencià i dues d'Andalusia.

stats