Cultura 28/04/2014

L'equip de 'Llibert' es planta perquè no els surt a compte treballar: "No prorrogarem"

Malgrat que l'espectacle ha estat una de les revelacions de la temporada, les actrius expliquen la precarietat en què han creat l'obra

Ara
2 min

BarcelonaLa platea plena i les crítiques espatarrants, però pocs diners a caixa. Aquesta és la situació d'alguns espectacles que es programen a les sales petites. L'equip de 'Llibert' ha decidit plantar-se, malgrat la bona acollida del públic que han rebut en la seva reposició, fins aquest diumenge, a la Biblioteca de Catalunya.

"No, prorrogarà. I voldríem, i ho faríem i res ens faria més felices que seguir fent 'Llibert' eternament, o si més no, una temporada llarga, i que el pogués veure molta gent. I plorem de tristesa de pensar que això s'acaba aquí, però no, no prorrogarem!", expliquen al seu Facebook. El motiu: "Ens hem proposat que tornarem a fer LLIBERT si podem cobrar... cobrar per viure... quina decisió més agosarada, oi?"

Així expliquen el seu projecte: "Després de dos anys, des que va començar el procés creatiu d'escriure el text, passant per el procés creatiu de posar en escena, per l'estrena a l'Almeria teatre, l'exhibició durant tres setmanes, la reestrena a la Biblioteca de Catalunya i, finalment, les tres setmanes de funcions, haurem cobrat en total, exactament, cada una de les actrius 1400 € bruts, això si acaben de sortir els comptes que teníem previstos per aquesta última tongada de funcions... El director i la resta de l'equip, escenògraf, disseny de vestuari, llums, so, fotografia, etc. n'hauran cobrat 248 bruts, i això gràcies a 117 micromecenes que van fer aportacions econòmiques a través de Verkami. Els dos teatres que ens han acollit esperem que no hagin tingut pèrdues, però beneficis segur que no. Tenim més de 20 crítiques molt bones, som els primers en el rànking d'algunes pàgines especialitzades del sector en quant a la valoració de crítics i espectadors, el dia 30 d'abril ens donaran el Premi de la crítica de la Revista Serra D'or al millor muntatge de la temporada, la última setmana de cada una de les dues temporades hem penjat el cartell d''exhaurides les localitats' i s'ha quedat gent fora".

stats