Cultura 24/11/2013

La llibreria Canuda ja és història

Aquest dissabte ha tancat l'emblemàtic establiment que va inspirar 'L'ombra del vent'. Al seu lloc s'hi farà el Mango més gran d'Espanya

Ara/ Efe
1 min
La llibreria Canuda, aquesta tarda

BarcelonaLa llibreria de vell Cervantes-Canuda de Barcelona, el soterrani de la qual va inspirar la novel·la 'L'ombra del vent', de Carlos Ruiz Zafón, va tancar ahir les portes després de 82 anys d'existència. L'augment del lloguer del local ha abocat al seu propietari, Santiago Mallafré, a baixar la persiana, com ja havien afirmat el juny passat a l'ARA. Al seu lloc s'hi farà la botiga Mango més gran d'Espanya, que ocuparà tota l'illa.

Els sis-cents metres quadrats que fins ara albergaven obres rares i curioses de totes les matèries i disciplines,i algunes primeres edicions, sobre Guerra Civil espanyola, història, filosofia, monografies locals, caça, cuina, viatges i revistes, entre d'altres temes, han deixat de rebre curiosos i aficionats a la lectura.

Però no tot es perd, d'aquest emblemàtic establiment, perquè el propietari de la Canuda negocia aquests dies vendre part del seu fons d'uns 200.000 llibres a un empleat que aposta per continuar amb el negoci en un altre lloc de la ciutat, i el mateix Mallafré no descarta obrir un nou local més petit en un futur.

El sector del llibre i les llibreries està experimentant canvis constants i ràpids. Als tancaments de la Canuda, la Roquer o la Platón, o anteriorment la Catalònia o la Proa Espais, contrasta amb l'obertura de noves botigues, com vam apuntar en el reportatge: Noves llibreries, més petites però més resistents.

stats