Teatre
Cultura 25/05/2015

Lluís Homar tornarà a portar 'Terra baixa' al Teatre Borràs

L'obra que li va valdre el Max a millor actor es reposarà aquesta tardor a Barcelona i farà una gira per diferents sales catalanes

Ara
1 min
Lluís Homar fa ell sol de ‘Terra baixa’ un tractat  sobre l’amor

BarcelonaLluís Homar tornarà al Teatre Borràs aquesta tardor per protagonitzar 'Terra baixa', d'Àngel Guimerà. L'èxit de públic i crítiques des que es va estrenar el novembre passat ha fet que l'espectacle torni a programar-se a Barcelona. L'obra ha fet guanyar a Homar el premi Max a millor actor per interpretar quatre personatges de l'obra de Guimerà. Després de la temporada al Teatre Borràs, 'Terra baixa' farà una gira per diferents sales catalanes.

L'obra, una de les més representades a Catalunya, és revisitada per Lluís Homar, que assumeix els quatre papers principals de l'obra tot sol: el pastor Manelic, que baixa de la terra alta per conèixer la Marta, la noia que treballa al molí del Sebastià i la Nuri, amiga del Manelic. Tots quatre acaben rebolcant-se al fang de les passions humanes més turbulentes, les de la terra baixa. L'adaptació de l'obra l'ha fet el mateix actor juntament amb Pau Miró, que també n'és el director.

Lluís Homar va fer l'obra quan tenia 16 anys, moment en què va decidir que volia dedicar-se a la interpretació. Anys després, el 1990, va protagonitzar la posada en escena de Fabià Puigcerver al Teatre Lliure. Al cap de 24 anys, torna a representar l'obra de Guimerà del 23 de setembre al 25 d'octubre.

stats