Art
Cultura 04/09/2020

Localitzen una obra de Miró que estava desapareguda des de fa un any

La pintura, valorada en 10.000 euros, ha sigut trobada abans de ser subhastada a Londres

Ara
1 min
L'obra de Joan Miró que estava desapareguda des de fa un any

BarcelonaLa policia espanyola ha recuperat en una casa de subhastes de Londres una obra de Joan Miró, valorada en 10.000 euros i que estava desapareguda des de l'any passat, quan va ser venuda per un col·leccionista espanyol a un ciutadà londinenc que mai la va arribar a rebre, tal com informa Efe. L'obra recuperada és un gravat de la sèrie Gaudí que es va extraviar en el seu trasllat, el 2019, des d'Espanya al Regne Unit.

Va ser fa un mes que un representant de l'empresa de transports va denunciar a Madrid davant la policia que el destinatari de l'obra no la va arribar a rebre.

Després de diverses indagacions, els agents van verificar que en el seu dia el paquet havia arribat a una adreça errònia i que la persona que el va rebre va assegurar que l'havia retornat a Espanya.

No obstant això, els investigadors van localitzar el gravat en una casa de subhastes de Londres i en van informar les autoritats del Regne Unit, a través de l'oficina d'Interpol de Manchester, perquè traslladessin a l'establiment que l'obra de Miró tenia una procedència il·lícita i estava inclosa en les bases de dades policials com a obra d'art robada. Finalment, la policia ha recuperat el gravat, que s'ha lliurat als seus propietaris a Espanya.

stats