Cinema
Cultura 19/01/2015

'Loreak', 'Her' i '10.000 Km', premis Sant Jordi

Javier Gutiérrez i Raúl Arévalo han estat premiats per 'La isla mínima' i Íngrid Garía Jonsson per 'Hermosa Juventud'

Ara
2 min
Joaquin Phoenix a 'Her', de Spike Jonze

BarcelonaLa pel·lícula 'Loreak', parlada en eusquera, ha estat distingida avui com a millor pel·lícula espanyola en els Premis RNE de Cinematografia, després del veredicte d'un jurat format per vint-i-un periodistes i crítics dels mitjans de comunicació de Catalunya. El film de Jose Mari Goenaga i Jon Garaño parla sobre la incomunicació i la falta d'il·lusió en la vida a través de la història de tres dones amb vides diferents a les quals els uneix haver perdut algú estimat.

'10.000 Km', del director català Carlos Marqués-Marcet, segueix un any de relació d'una parella a través de dos ordinadors situats a dues ciutats diferents i ha estat el destacat guanyador dels premis Sant Jordi en la categoria de millor òpera prima espanyola.

El premi al millor actor en pel·lícula espanyola se l'han emportat 'ex aequo' Javier Gutiérrez i Raúl Arévalo per la seva interpretació a 'La isla mínima', d'Alberto Rodríguez. Ingrid García Jonsson, protagonista d''Hermosa juventud', film de Jaime Rosales, ha resultat premiada en la categoria de millor actriu en pel·lícula espanyola.

La darrera guanyadora de l'Oscar al millor guió original, 'Her', s'ha imposat en la categoria de millor pel·lícula estrangera.

Al britànic Tom Hardy li ha correspost el premi al millor actor en pel·lícula estrangera per la seva actuació a 'Locke', d'Steven Knight, i 'The drop', de Michael R. Roskam. La també britànica Rosamund Pike ha guanyat el Sant Jordi a la millor actriu en pel·lícula estrangera pel seu paper al film d'intriga 'Perduda', de David Fincher.

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia són un dels més antics en el seu gènere i han arribat a la seva 59a edició amb onze distincions convocades, els set premis atorgats aquest dilluns pel jurat de professionals i quatre més que s'atorgaran els pròxims dies.

stats