Arts escèniques
Cultura 02/02/2022

El Mag Lari, Celia Muñoz i Disguido Magic, plats forts del Festival de Màgia de Badalona

La 22a edició de la iniciativa tindrà lloc del 5 de febrer al 6 de març

ARA
3 min
El Mag Lari és un dels convidats al Festival Internacional de Màgia

BarcelonaEl Festival Internacional de Màgia de Badalona - Memorial Li-Chang celebra, del 5 de febrer al 6 de març, la 22a edició amb mags, magues i artistes tant locals com internacionals que posaran l’accent en diferents disciplines del món de l’il·lusionisme. Segons informa l'ACN, entre els plats forts d'aquest any hi ha les actuacions del Mag Lari, Celia Muñoz, la parella d’artistes Isabella i Guido (Disguido Magic), Artem Shchukin i Ramó & Alegria. El Teatre Zorrilla, el Teatre Margarida Xirgu i el Teatre Blas Infante acolliran els espectacles d'aquest 2022. Josep Maria Garcia Andrada, de sobrenom artístic Skuesker, rebrà la menció honorífica durant la Gala Internacional de Màgia.

"Estem agafant els veterans més professionals del món i ho fusionem amb la passió de la joventut i amb mags atrevits", ha apuntat Enric Magoo, director del Festival Internacional de Màgia de Badalona. Entre els espectacles que acull el festival, destaca Una tarda amb el Mag Lari, que tindrà lloc al Teatre Zorrilla el diumenge 13 de febrer amb l'il·lusionista, acompanyat pel mag Lluc Perelló. Magoo ha ressaltat que el Mag Lari és un gran conegut del festival i que està constantment innovant. El Teatre Margarida Xirgu acollirà, el 19 de febrer, l'espectacle Màgia i humor, a càrrec de l’il·lusionista Fernando Arribas. L’acompanyarà Javi Benítez, expert en "màgia de prop", i completarà la vetllada l’humor del català Txabi Franquesa, que combinarà totes les seves facetes artístiques per sortir a l’escenari.

Ventrilòquia i màgia còmica

Els dies 25, 26 i 27 de febrer se celebrarà al Teatre Zorrilla la Gala Internacional de Màgia XXII Memorial Li-Chang, en la qual actuaran artistes internacionals. D'entre les propostes, Magoo ha recalcat la polifacètica Celia Muñoz i la seva innovadora tècnica de ventrilòquia, que l’ha fet guanyadora del passi d’or de la recent edició de Got Talent Espanya. L’humor arribarà aquest any des d’Itàlia amb l’excèntrica parella d’artistes Isabella i Guido (Disguido Magic) i el seu número de màgia còmica, en el qual barregen el cinema amb l’il·lusionisme. Un espectacle que els ha fet mereixedors del Premi Europeu de Màgia FISM i el Premi Mandrake d’Or de França.

Celia Muñoz és ventríloqua.

Des de Rússia, el jove il·lusionista Artem Shchukin (premiat tant al Congrés Francès de Màgia com al Congrés Europeu) mostrarà la seva gran plasticitat, el seu art de la manipulació i la seva tècnica apresa a l’escola de Moscou. El xou de grans il·lusions vindrà aquest any de la mà d’una parella de mags catalans, Ramó & Alegria (Premi Europeu de Grans Il·lusions FISM2021). El festival es tancarà el diumenge 6 de març al Teatre Blas Infante amb la tradicional Gala Solidària de Màgia, que, una edició més, descobrirà el planter de joves mags i magues de Catalunya.

La programació de la 22a edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona es completa amb activitats en diferents punts de la ciutat, com la Trobada de Mags de Catalunya al Centre Comercial Màgic, l’espectacle escolar Hai, la pescadora de somnis i una sessió de cinema familiar amb la projecció de Neu i els arbres màgics al Teatre Margarida Xirgu, el Curs de màgia i il·lusionisme per a docents al Centre de Recursos Pedagògics de Badalona, una actuació a la llibreria Saltamartí i la Gala de Joves Promeses de la Màgia al Teatre del Círcol Catòlic.

stats