Còmic
Cultura 24/02/2022

El Manga Barcelona es trasllada a Fira Gran Via

La gran festa del còmic i la cultura japonesa abandona Fira Montjuïc i se celebrarà del 8 a l'11 de desembre a l'Hospitalet de Llobregat

1 min
Vista general del Manga Barcelona

BarcelonaEl Manga Barcelona abandona Fira Montjuïc i celebrarà la pròxima edició a Fira Gran Via, cosa que li permetrà augmentar la superfície i l'aforament. El canvi de seu, que feia anys que s'estudiava, anirà acompanyat d'un canvi de dates, ja que es mourà de finals d'octubre a principis de desembre. La pròxima edició, concretament, se celebrarà del dijous 8 al diumenge 11 de desembre. "El 2019 ja ens vam adonar que les instal·lacions de Fira Montjuïc no donaven per més i ens vam plantejar el canvi, però va arribar la pandèmia i ho vam aturar –ha explicat Meritxell Puig, directora de Manga Barcelona–. Però l'any passat, al veure l'èxit de l'edició, vam decidir que havia arribat l'hora de fer el pas".

Amb el canvi de seu, el Manga Barcelona passarà a celebrar-se al recinte firal de l'Hospitalet de Llobregat, concretament als pavellons 4, 5 i 6 però també en algunes zones exteriors. "La gent no ha de patir pel fred, ja que gairebé totes les activitats seran interiors –ha apuntat Oriol Estrada, responsable d'activitats de Manga Barcelona–. A Fira Gran Via tindrem més espai i podrà venir més gent però seguirem fent tota la programació: cinema, xerrades, etc". El Manga Barcelona va esgotar les entrades de l'última edició en només 24 hores i va rebre 122.000 visitants al llarg dels quatre dies. "L'afició pel manga i la cultura japonesa ha crescut molt en els últims anys i calia respondre-hi d'alguna manera", ha justificat Estrada.

stats