Cultura 26/11/2014

Manresa serà la Capital de la Cultura Catalana el 2018

La Fira Mediterrània o el Teatre Kursaal singularitzen la potència creativa de la capital del Bages

Acn
1 min

ManresaManresa ha estat escollida la Capital de la Cultura Catalana el 2018, segons el president de l'entitat, Xavier Tudela. El "significatiu" capital cultural i patrimonial ha estat un dels motius valorats per l'organització, com la Fira Mediterrània o el Teatre Kursaal. El seu valor artístic, històric i arquitectònic "singularitzen" la ciutat, així com artistes de renom, els seus museus i les seves tradicions festives, i constitueixen una mostra representativa de la riquesa cultural del país.

Manresa també té un teixit associatiu amb una activitat cultural molt important, així com amb una llarga tradició a la col·laboració entre el sector públic, associatiu i privat amb la gestió de projectes culturals. Enguany la Capital de la Cultura Catalana és Barcelona, que passarà el relleu a Vilafranca del Penedès el 2015, a Vic el 2016 i a Reus el 2017.

El passat 18 de setembre l'Ajuntament de la capital del Bages va aprovar per unanimitat presentar de la seva candidatura com a referent de l'àmbit lingüístic i cultural català en el Ple Municipal. L'objectiu de la Capital de la Cultura Catalana és contribuir a la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, i intentar cohesionar la cultura dels territoris de parla i tradicions catalanes.

stats